Nyhet: Carcare Benchmark

Carcare Benchmark - nationell benchmark för ledtider

Om det är nåt vi älskar så är det data. Något vi älskar snäppet mer är data som gör våra kunder bättre. 

Därför släpper vi nu Carcare Benchmark – en ny feature där du inte bara får stenkoll på hur långa era ledtider är – nu kan du jämföra ditt resultat mot ett övergripande nationellt genomsnitt, och se hur ni står er mot de topp 25 bästa i Sverige på ledtid.

Hur hjälper Carcare Benchmark dig att bli bättre?

Med benchmarken kan du enkelt se hur dina ledtider står sig mot den svenska marknaden – och mot topp 25 bilhandlare i Sverige. Det innebär att ni numera kan se er egen prestation – och jämföra den mot ett nationellt snitt för att få en ökad förståelse för var ni levererar på topp – och vilka områden som behöver er uppmärksamhet.

Varför släpper vi den här funktionen?

Vi tog fram benchmarken för vi såg ett behov av att kunna sätta sina resultat i ett sammanhang för att veta om det är bra eller dåligt. Utifrån vad vi kan se på resultatet så kan verkligen ge resultat att lägga tid och energi på att förbättra sina processer. Benchmarken visar att de som jobbat aktivt med att sänka sina ledtider snittar på strax under 5 dagar, medan snittet för den svenska marknaden generellt ligger på över 20 dagar. På en större skala handlar det om många sparade kronor i en verksamhet.

Jämför dig med de bästa på ledtid

Genom att jämföra dina resultat med snittet på top 25 anläggningar i Sverige får du dels en indikation på hur er verksamhet står sig mot ”eliten” men ni kan också se vad som faktiskt är möjligt. Är ni redan i toppen – grattis – och keep up the good work. 🙂

Framtiden för Carcare benchmark

Vi hoppas att vi med den här typ av statistik kan inspirera till vilka möjligheter som finns. Tillsammans kan vi jobba för att sänka det nationella snittet – och på så sätt se till att vi arbetar för en mer hållbar affär för många bilhandlare i Sverige.

Benchmarken är ett steg i vårt arbete med att ge er den information ni behöver för att kunna fatta välgrundade beslut i er verksamhet. Vi ser fram emot att utveckla den vidare.

The rest is yet to come.

Fler artiklar från oss

Nu uppdaterar vi vår statistik

maj 17, 2024

Nyhet: Ny Dashboard

februari 22, 2024

Bli bäst på ledtider – nu lanserar vi Carcare Ranking!

februari 22, 2024