Bli bäst på ledtider – nu lanserar vi Carcare Ranking!

Går det att tävla i effektivitet?

Ledtider är i hjärtat av allt vi gör och för att hjälpa er att bli bättre på hur ni jobbar med interna processer lanserar vi nu Carcare Ranking – en leaderboard för ledtid.

Vad är Carcare Ranking?

Carcare Ranking är ett gamifierat sätt att jobba med ledtider där ni genom att arbeta systematiskt med att förbättra er kan få poäng, röra er uppåt i olika ligor – och i slutändan bli korade till Best in Leadtime 2024.

Varför släpper vi Carcare Ranking?

Transparens och öppenhet är ledord för oss och när vi själva ser hur bra det går för de kunder som engagerar sig för att få in ett nytt arbetssätt i sin verksamhet – ett som är fokuserat på konstant optimering – ja då vill vi såklart få ALLA våra kunder att göra samma sak.

Vad behöver jag för att komma igång?

Allt är redan fixat och klart för att ni ska bli en del av Carcare Ranking. Vi har en ny widget där ni ser hur ni rankar – och vad ni behöver göra för att förbättra er.

Hur fungerar poängsystemet?

Poäng samlas in dagligen genom att utföra de uppgifter som behövs göras den dagen. Utför ni alla får ni en maxpoäng för dagen. Från den poängsumman dras sedan av sådant ni inte gör, bilar som är försenade på olika sätt eller åtgärder som inte utförs. Poängsystemet är volymviktat för att den mindre anläggningen ska kunna få lika mycket poäng som den större anläggningen – allt för att det ska vara så rättvist som möjligt.

Kan andra se mina poäng?

Nej. Ni är de enda som kan se era egna poäng – och vilken plats på topplistan ni har. Ni kan se er prestation i relation till andra anläggningar i Carcare men systemet är anonymt så du ser inte vilka anläggningar som ligger över respektive under er.

Vinner man något?

Genom att aktivt utföra uppgifterna i Carcare kommer ni att nå bättre lönsamhet – och det tycker vi är en vinst i sig. Samtidigt så gillar vi att våra kunder blir belönade för sitt hårda arbete och topplistan fungerar ungefär som ett lojalitetsprogram. Vi kommer att presentera fördelar som består av upplevelser och/eller överraskningar kopplade till Carcare framgent. Vi vill också gärna uppmärksamma de anläggningar som ligger i toppen.

Fler artiklar från oss

Carcare Ranking 2024

juli 1, 2024

Nu uppdaterar vi vår statistik

maj 17, 2024

Nyhet: Ny Dashboard

februari 22, 2024