Kraftig tillväxt för Carcare Systems Europe AB i Östersund som nu tagit in nytt kapital

PRESSMEDDELANDE

Det snabbväxande SaaS-företaget Carcare Systems Europe AB har tagit in kapital genom en nyemission för att möta den ökande efterfrågan och expandera på nya marknader. Företaget erbjuder en unik molnbaserad plattform med moduler som ökar lönsamheten för bilhandlare och generalagenter genom att effektivisera handel av nya och begagnade bilar.

Digitaliseringen av bilbranschen utvecklas exponentiellt och Carcare har under året haft en kraftig tillväxt där man bara senaste månaden aktiverat 30 nya moduler på anläggningar runt om i Sverige. Totalt används ca 250 moduler av 150 anläggningar. Carcares molnbaserade plattform övervakar digitalt bilhandlarnas bilar och effektiviserar ledtider och processflöden från inköp till leverans.

– Carcare övervakar ca 200.000 fordon årligen. Produktutvecklingen går fort fram och nästa steg är nu Norge där Carcare redan har väl etablerade partners. Tillsammans med befintliga delägare vill vi gasa vidare och ta Carcare ut på den europeiska marknaden.

– Tillväxtresan går helt enligt plan och i och med den senaste kapitalrundan kan vi säkra
5 500.000 kr för att öka takten ytterligare. Vårt fokus ligger nu på att kvalitativt möta den ökande efterfrågan, vidareutveckla vår produkt och ta den ut på den europeiska marknaden, menar Lars Eriksson.

Fler artiklar från oss

Ledig tjänst – Onboarding Specialist

november 28, 2023

Nyhet: Carcare Benchmark

oktober 19, 2023

Nyhet – Automatiserad Rapport direkt till din mail

oktober 4, 2023

Ny meny och typografi

augusti 24, 2023